Zure nederlaag Capelle tegen Heerjansdam

• zaterdag 13 april 2024
  • Hans Stofkooper

Voor de tweede keer dit seizoen verloor Capelle van Heerjansdam. In een uiterst merkwaardige wedstrijd, waarbij Heerjansdam niet één keer op het doel schoot, werden er toch twee doelpunten gemaakt door blunders van de achterhoede van Capelle.

In de eerste tien minuten waren er twee momenten, waarbij een doelpunt had kunnen vallen. In de 5e minuut werd een voorzet van Mathijn Valster door Milan van den Berg ruim naast gekopt en in de 8e minuut werd een schot van Marciano Pape door keeper Oscar Roos tot corner verwerkt. Daarna alleen maar kansen voor Capelle. In de 19e minuut dacht Fanny Waandels te kunnen profiteren van een verkeerde terugspeelbal, maar hij schoot voorlangs. In de 32e minuut schoot Marciano Pape weer hard op het doel, maar de bal ging net naast. In de 43e minuut weer een kans voor Fanny Waandels, maar zijn kopbal ging naast het doel. In de 45e  minuut mocht Lars Bosscha een vrije trap nemen. De bal kwam op het hoofd van de vrijstaande Kyle Ebecilio, maar ook zijn kopbal ging naast het doel. Toen ging de achterhoede in de 2e minuut van de extra tijd in de fout. Jelle Pollemans trachtte samen met keeper Ard de Vries tot twee keer toe de bal van de achterlijn weg te weken op voetballende wijze. Daarbij was Milan van den Berg er als de kippen bij om hun de bal te ontfutselen. Hij kon daarna rustig de bal in het lege doel schuiven 0-1.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. In de 48e minuut mocht Kyle Ebecilio een vrije trap nemen, maar de bal ging net naast het doel. In de 51e minuut een corner voor Capelle, die door Marciano Pape werd overgekopt. In dezelfde minuut de tweede blunder van Capelle. Christiaan Dabaghian speelde vanaf het middenveld de bal terug op Ard de Vries. De anders zo betrouwbare keeper liet de bal van zijn voet springen, waardoor de bal tegen de paal belandde. De toestormende Milan van den Berg tikte daarna de bal in het doel 0-2. Capelle trachtte daarna nog wat aan die achterstand te doen, maar kreeg nog maar twee mogelijkheden. In de 61e minuut werd een schot van Kyle Ebecilio door keeper Oscar Roos tot corner verwerkt en in de 67e minuut werd een schot van Jelle Pollemans net op tijd geblokt. In de 82e minuut moest aanvoerder Mike Sloof van Heerjansdam na twee gele kaarten het veld verlaten. Dat gaf enige hoop, maar ook in de 10 minuten extra tijd was Capelle vandaag niet in staat om te scoren.

Scheidsrechter Stefan van Westing gaf gele kaarten aan Matthew Jones, Fanny Waandels en aan verzorger Arie van der Steen van Capelle. Bij Heerjansdam was er geel voor Oscar Roos en rood (twee keer geel) voor Mike Sloof.

Capelle: Ard de Vries, Matthew Jones, Jelle Pollemans, Steven Edwards, Marciano Pape, Lars Bosscha, Joshua Kassels (46 Ryan Purvis), Kyle Ebecilio (64 Jawad Bellahsan), Christiaan Dabaghian, Fanny Waandels, Bram van Eijk (46 Merlind Lajci).

Heerjansdam: Oscar Roos, Lukas Valster (67 Shedwin Martina), Mike Sloof, Dave Mierop, Jarno Visser, Luke Homan,  Milan van den Berg (77 Lars Brinkman), Jelmer Nugteren (67 Gert-Jan Plaizier), Mathijn Valster (83 Martijn Riley), Gianni Staal, Wessel Barendregt.